Het Wroetvarken

Uniek Ras.

Het Wroetvarken is een uniek ras. 99% van alle varkens behoren niet tot dit ras. Onze varkens worden geselecteerd op moedereigenschappen, robuustheid, vitaliteit en vriendelijkheid. Dit bevordert de kwaliteit van het vlees. Het vlees is beter dooradert (intramusculair vet), fijner van structuur, malser en bevat minder vocht.

De Wroetstal.

De stallen voor Wroetvarkens wordenvolgens de door ons gestelde normen en eisen gebouwd. Elke stal, ongeacht waar deze staat, ziet er daardoor hetzelfde uit. Door de vele ramen op zichthoogte komt er veel daglicht naar binnen. Hierdoor ontstaat een natuurlijk dag-en nachtritme.

Hele dag wroeten, spelen en rusten.

De Wroetstal heeft dichte vloeren met een dikke laag strooisel. Dit geeft een comfortabel ligbed waar de varkens op kunnen rusten, spelen en natuurlijk kunnen wroeten. Dit doen ze het liefst, want dat is hun natuurlijk gedrag. Hier komt ook de naam “Het Wroetvarken” vandaan.

Leefruimte.

In een wroetstal leven groepen van 20 tot 32 varkens bij elkaar. Hierdoor ontstaat er 3x meer leefruimte voor de varkens. Ze krijgen meer beweging, worden actiever en daardoor ontwikkelen ze goeden gezond spierweefsel. Dit is weer terug te vinden in het vlees.

Non-GMO voer.

Al onze varkens hebben de hele dag beschikking over vers drinkwater en non-GMO voer. De samenstelling van het gehele voer is vrij van genetische modificatie. De juiste voeding proeft u terug in het vlees.

Milieu/leefomgeving.

Het streven is om de vaste mest (mengsel van mest + strooisel) op het eigen bedrijf of in de buurt bij akkerbouwers uit te rijden. De vaste mest is beter voor het milieu en heeft positieve invloed op het bodemleven. Dit bevordert ook weer de plantengroei en toename van insecten, bijen en vlinders in de buurt van de landerijen.

Beter Leven.

Het Wroetvarken voldoet aan het Beter Leven keurmerk (1 ster) van de Dierenbescherming. Wij gaan met onze eisen en normen binnen onze keten zelfs verder dan de eisen van het Beter Levenkeurmerk.Wij hanteren een vaste prijs, omdat wij houden van eerlijke handel en omdat wij vinden dat boeren een eerlijke prijs voor hun producten verdienen. U wilt ook dat uw stukje vleesvervaardigd wordt met respect voor mens, dier en milieu tegen een eerlijke prijs.Voor meer informatie kijk op www.wroetvarken.nlof volg onsop www.facebook.com/wroetvarken